Michał Semrau

Zaczęło się od nieśmiałego pomysłu rzuconego, oczywiście przy kuflu piwa, przez przyjaciela pensjonatu. Za sterami kraftowego browaru w Tleniu stanął piwowar Michał Semrau. Jego “Przystanek Tleń” stał się dobrze rozpoznawalną marką. Michał zwiedza świat szukając nowych piwnych inspiracji. Analizuje pomysły i szuka optymalnych rozwiązań. Sprawdza, testuje, dzieli się wiedzą. Jednak – co dwie głowy, to nie jedna…

Roman Pękała

Bory Tucholskie to niezwykłe miejsce. Pełne zapachów, smaków i przede wszystkim krajobrazów. Roman Pękała, piwowar, to typowy Borus. Zna okolicę – od lokalnych smaczków przez atrakcje przyrodnicze po pogodowe niuanse. Napali w kominku, ale też wie kiedy najlepiej warzyć. Kiedy przyprawia piwo, browar pachnie borem.

54432482_314736652575784_8993406066054135808_n
1558090063781

Michał Peryt

Michał Peryt, pomocnik piwowarów, to cichy bohater browaru Przystanek Tleń. Zna jego każdy zakamarek, i każdy niuans warzenia piwa. Wie co w kadziach piszczy. Nie boi się ciężkiej pracy. Dba o to, żeby na kranach pieniły się pyszne premiery, a za barem nie zabrakło butelkowanych sztosów. Wiecznie uśmiechnięty, cieszy się olbrzymią sympatią wszystkich pracowników Przystanku Tleń.